3 листопада 2020 року Верховна Рада в першому читанні прийняла проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій», реєстраційний №3651-д. За це рішення проголосували 280 народних депутатів.

«Верховна Рада України здійснила надзвичайно важливий і необхідний крок, прийнявши у першому читанні за основу законопроект 3651-д. Таким чином, новообрані органи місцевого самоврядування отримають можливість стабільно працювати в умовах нового адміністративно-територіального устрою. Також цей проект Закону регулює низку нагальних питань, зокрема, стосовно правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та зобов’язань», — наголосив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Нагадаємо, Мінрегіон спільно з Комітетом ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розробили положення, які увійшли до тексту цього законопроекту.

Проект Закону має врегулювати порядок функціонування органів місцевого самоврядування територіальних громад, районних рад, а також районних державних адміністрацій на новій територіальній основі, а також врегулювати питання правонаступництва нових місцевих та районних рад, їх виконавчих органів в частині прийнятих раніше рішень, бюджетів, фінансових та майнових зобов’язань, комунального і державного майна.

minregion.gov.ua