Авдіївські поліцейські притягують до кримінальної відповідальності псевдомінера будівлі військово-цивільної адміністрації. Про це повідомляє сайт Покровського відділу поліції.

Чоловік повідомив на лінію «102», що заклав два кілограми тротилу в будівлі ВЦА. Через його жарт від реальної роботи були відірвані слідчо-оперативна група, вибухотехніки та рятувальники. Поліцейські обстежили будівлю та прилеглу до неї територію, але не виявили жодних вибухових пристроїв.

Заявником, який надав неправдиве повідомлення про загрозу вибуху, виявився 49-річний раніше судимий місцевий житель. Правопорушник знаходився у стані сп’яніння та відмовився надати пояснення.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності» Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

Поліцейські закликають громадян не відволікати їх хибними викликами від виконання службових обов'язків. За кожним таким повідомленням стоїть масштабна робота одразу кількох служб – від евакуації населення до перевірки вибухотехніками та кінологами «замінованого» об’єкта. В результаті таких заходів правоохоронці витрачають час, який може знадобитися для надання реальної допомоги.