Психологи унікального сервісу «Метінвест – разом!» надають допомогу працівникам Метінвесту та членам їхніх родин, адже під час війни ментальне здоров’я та психологічна рівновага вкрай важливі. З березня 2022-го по жовтень 2023 року фахівці сервісу провели 5074 консультації, з них 3679 – індивідуальних. Про це повідомляють у пресс-службі компанії «Метінвест».

«Експерти сервісу розповідають, що жовтень став «найгарячішим» місяцем року за кількістю індивідуальних консультацій – їх відбулося 308. Враховуючи зацікавленість українців сферою ментального здоров’я, відповідаємо на найпоширеніші запитання щодо психологічної допомоги й безпосередньо самого сервісу», – йдеться в повідомленні.

Хто може отримати допомогу від «Метінвест – разом!»?

Усі працівники Метінвесту та члени їхніх родин. Наразі консультації отримали 766 осіб, із них 645 співробітників. Психологічна допомога надається незалежно від віку: відбулося 232 консультації для дітей.

За весь період роботи сервісу психологи провели 1311 консультацій для родичів, 102 з яких відбулися у жовтні.

Як знайти «свого» психолога?

Насправді – досить просто. Зазвичай достатньо навіть однієї зустрічі: якщо після неї відчули полегшення – ви у правильному місці. Тут головне не відкладати на потім та шукати рішення, щойно проблема дала про себе знати. До того ж, це чудовий спосіб не залишатися наодинці з бідою чи й просто бути почутим.

Як зрозуміти, чи потрібна мені допомога психолога?

Найкраща порада – прислухатися до себе та фіксувати зміни внутрішнього стану. В цьому співробітникам допоможуть онлайн-матеріали з ментальної гігієни, наприклад, вебінари та подкасти.

З чого почати?

Звісно, оптимальним варіантом є індивідуальна робота з кваліфікованим спеціалістом. Також поговорити про проблеми та знайти ефективне рішення допоможе групова терапія «Сильні – разом!». Кожна зустріч модерується досвідченим психологом.

З яких питань можна звертатися до психолога?

Абсолютно з будь-яких. Стрес, вигорання та виховання дітей, втрата близької людини чи посттравматичний синдром – спеціалісти «Метінвест – разом!» орієнтовані на результат і завжди готові допомогти. Так, у жовтні користувачів найбільше цікавили стосунки з партнером, життєвий баланс, професійний розвиток, проблема тривожності та самопізнання.

Скільки сеансів потрібно, щоб відчути полегшення?

Зазвичай те, що ситуація зрушила з місця, ви відчуєте вже після першого сеансу. Втім, сказати напевно не вийде – існують травми, які потребують системного пропрацювання. Саме тому кількість сеансів із спеціалістом «Метінвест – разом!» необмежена, тож терапія триватиме стільки, скільки ви відчуваєте в ній потребу.

Запис на безплатну консультацію до спеціалістів «Метінвест – разом!»

0 800 600 170 (для телефонних звернень)

Telegram

Viber

Раніше повідомлялося, що Метінвест отримав найпрестижнішу премію в сфері HR HR Pro Awards.