На профілактичному обліку в Покровському районному управлінні поліції перебуває 218 сімейних кривдників, з яких 6 жінок.

Законодавець виділяє чотири форми домашнього насильства:

- фізичне

- психологічне

- сексуальне

- психологічне

Найчастіше до поліції звертаються люди, які стали жертвами психологічного насильства. З усіма порушниками дільничні офіцери поліції проводять профілактичну роботу, а також притягають їх до адміністративної відповідальності за ст. 173-2 «Вчинення домашнього насильства» Кодексу України про адміністративне правопорушення.

Сьогодні на профілактичному обліку в Покровському районному управлінні поліції перебуває 218 сімейних кривдників, з яких 6 жінок. З початку поточного року правоохоронці склали 47 протоколів за ст. 173-2 «Вчинення домашнього насильства» Кодексу України про адміністративне правопорушення, та винесли у відношенні кривдників 4 термінових заборонних приписи.

Окрім адміністративної відповідальності законодавством передбачена і кримінальна відповідальність ст. 126-1 «Домашнє насильство» Кримінального кодексу України. В цьому році відносно сімейних дебоширів кримінальні провадження не порушувалися.

У випадку домашнього насильства телефонуйте:

- на спецлінію поліції 102

- урядову «гарячу лінію» 1547

Нагадаємо, МВС створило чат-бот #ДійПротиНасильства в месенджерах Viber та Telegram https://t.me/police_helpbot, який акумулює всю інформацію про домашнє насильство та як уберегтися від нього.

- У жодному разі не лишайтеся наодинці з проблемою, не замовчуйте такі випадки та не соромтеся про них розповісти. Своєчасне повідомлення у поліцію може запобігти трагічним наслідкам, - зазначив заступник начальника Покровського районного управління поліції Артур Двадцятник.