З початку цього року понад 11 тисяч громадян вперше отримали посвідчення водія. Ці документи дійсні 2 роки з дати видачі у сервісному центрі МВС. Після закінчення цього терміну їх необхідно обміняти. Про це повідомляється на сайті ГСЦ МВС.

Під час дії воєнного стану дозволяється користуватись протермінованим посвідченням водія. З таким документом можна керувати транспортним засобом на території України. А також за кордоном тим українцям, які отримали тимчасовий захист.

У Головному сервісному центрі МВС нагадують, що обмін посвідчення водія здійснюється виключно після закінчення терміну його дії. При зверненні до сервісного центру МВС з собою потрібно взяти паспорт з відміткою про місце реєстрації, ідентифікаційний номер та наявне посвідчення водія. У період дії воєнного стану медична довідка не обов’язкова. Або ж здійснити обмін онлайн: через Кабінет водія або застосунок Дія.

2-річне посвідчення водія, яке видавалось вперше, обмінюється за умови наявності не більше 2 штрафів у сфері дорожнього руху. Якщо їх більше, таким кермувальникам необхідно складати теоретичний та практичний іспити в сервісному центрі МВС.

При замовленні послуги онлайн, готовий документ можна отримати як у сервісному центрі МВС, так і оформити доставку у зручне відділення Укрпошти чи кур’єром на певну адресу.

Наші співгромадяни, які отримали тимчасовий захист за кордоном, можуть користуватись протермінованим посвідченням водія в країнах ЄС. Також здійснити обмін онлайн у Кабінеті водія з міжнародною доставкою. Вже зараз вона діє у 17 країн Європи: Польщу, Чехію, Німеччину, Італію, Угорщину, Молдову, Словаччину, Румунію, Іспанію, Литву, Латвію, Естонію, Болгарію, Францію, Нідерланди, Туреччину та Австрію. Або ж звернутись до ДП «Документ», який надає послуги з обміну посвідчення у Словаччині, Польщі, Чехії, Німеччині, Іспанії, Італії та Туреччині.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію знайдете на сайті.