У Покровській громаді працює програма «єВідновлення», в рамках якої вже близько 100 громадян отримали виплати за зруйноване або пошкоджене майно. Про це повідомляє Покровська МВА.

Оцінку обсягів руйнувань, дослідження їх наслідків та розмір компенсації встановлює комісія з обстеження та призначення суми за пошкоджені після ворожих обстрілів житлові об'єкти.

До складу комісії входять перші керівники Покровської МВА, представники житлово-комунального відділу, Управління капітального будівництва, громадських організацій міста.

«Ми виїжджаємо щотижня, за цей час нам вдається успішно обстежити близько 18 об'єктів. Робимо все можливе, щоб якнайскоріше надати допомогу тим, чиї оселі було пошкоджено російськими ракетами», - зазначив начальник УКБ Данил Проскуренко.

За його словами, на сьогодні опрацьовано 235 заяв, що надійшли від покровчан у рамках програми «єВідновлення». За 94 з них виплачені державні кошти, щодо 136 – вже є нарахування. Загальна сума державної компенсації, яку отримали або невдовзі отримають мешканці громади, склала 7 мільйонів 615 тисяч гривень.

Аби оцінити ступінь пошкоджень, члени комісії ретельно оглядають оселі та виконують заміри пошкоджень, як в середині будівлі, так і зовні.

Нещодавно комісія працювала в одній з таких споруд, що розташована у північній частині Покровська.

«За результатами обстеження для господарів цього домогосподарства було визначено компенсацію в розмірі 90 тисяч гривень. Вона включає роботи з відновлення покрівлі, заміни вікон і дверей, а також внутрішнього та зовнішнього оздоблення», - розповіла заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо, яка входить до складу комісії.

Слід зауважити, що кошти мешканцям пошкоджених домоволодінь нараховує держава. Завдання комісії – встановити обсяги руйнувань та розмір компенсації.

Робота в цьому напрямку триватиме й надалі.