Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів нагадує про небезпечність сказу для тварин та людей, а також про необхідність здійснення щорічної вакцинації домашніх тварин.

Сказ — це невиліковне вірусне захворювання, яким людина може заразитися від диких або домашніх тварин. І ефективний спосіб профілактики сказу є вакцинація, що є обов'язковою для всіх собак і кішок.

Вакцинувати тварин проти сказу обов'язок кожного власника. Подбайте про здоров’я свого чотирилапого улюбленця – зробіть безкоштовне щеплення у державній лікарні ветеринарної медицини Держпродспоживслужби!

Пам’ятайте, сказ вилікувати не можна, його можна тільки попередити!

Вакцинація рятує життя! Всупереч домислам щеплення проти сказу абсолютно безпечне й ніякого впливу на ріст і розвиток тварини не має.

Щеплення проти сказу можна зробити будь де, в Україні розгалужена мережа як приватних ліцензійних, так і державних установ. Щеплення потрібно проводити щорічно.

До вашої уваги матеріали інформаційної кампанії «Щорічне щеплення домашніх тварин – дієвий засіб профілактики сказу», а також перелік установ Донецької області, де проводять вакцинацію тварин проти сказу із застосуванням безкоштовної вакцини: https://bit.ly/3P3B9M0.