Сьогодні, 13 січня, начальник сектору дільничних офіцерів поліції відділу превенції Покровського районного управління поліції Максим Кухлов зустрівся з головами Удачненської ОТГ та Гродівської ОТГ для обговорення питання щодо реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади». Про це повідомляє пресслужба Покровського районного управління поліції.

Дана програма передбачає тісну взаємодію поліції та територіальних громад. Суть проєкту полягає в тому, що в кожній ОТГ житиме та працюватиме поліцейський, який опікуватиметься виключно безпекою та захистом цієї громади. Правоохоронець повинен мати  робочий кабінет на території ОТГ, службовий автомобіль та спеціальний планшет, де міститиметься електронна документація.

«Поліцейський офіцер громади постійно знаходиться на території своєї громади у контакті з мешканцями та оперативно реагує на їхні запроси. Він має більше повноважень, щоб надавати всю необхідну допомогу на місці, та звітує не тільки перед своїм керівництвом, але й безпосередньо перед громадою. Це дає змогу надавати громадянам більш якісний поліцейський сервіс», - зазначив Максим Кухлов.

Учасники зустрічі зійшлись на думці, що впровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади» на територіях даних ОТГ дозволить створити новий рівень поліцейського сервісу та допоможе забезпечити відкриту та тісну співпрацю громади та поліції заради створення безпечного середовища.