Минулий опалювальний період у Покровській громаді пройшов стабільно та практично безаварійно. Аби майбутній сезон був не менш успішним, фахівці КП «Покровськтепломережа» приводять до ладу обладнання та трубопроводи. Про це розповів директор комунального підприємства Дмитро Гордієнко.

«На теперішній час замінено понад 1 кілометр 400 метрів теплових мереж. Ведеться підготовка всіх котелень. Працюють понад 9 комплексних бригад по кожній котельні, по кожному тепловому району. Ведеться ремонт теплотехнічного, електричного обладнання, КПА», – розповів Дмитро Гордієнко.

5 котелень вже підготували до комісійного огляду, продовжують приводити до ладу й інші об’єкти.

«На даний час необхідні матеріали в наявності є: запірна арматура, труби куплені заздалегідь, ще взимку. Є труднощі в роботі під час воєнного стану – дефіцит кадрів, робочої сили», – розповів Дмитро Гордієнко.

Попри це, роботи виконуються відповідно до графіку. Аби зимовий період пройшов без ексцесів, визначені ділянки комунікацій, які потенційно можуть стати проблемними. Одна з таких – у мікрорайоні «Лазурний». Тут замінюють мережі, які вже відслужили своє.

«Багато залежить від безпекової ситуації, від лінії фронту. Є роботи, які складають необхідний мінімум, аби безаварійно пройти опалювальний сезон. А є роботи, які ми для себе намітили як максимум – це робота ще трьох котлів на котельнях», – розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Він також зазначив, що городяни накопичили значний борг за послуги тепломережі. Щоб підприємство мало можливість ефективно готуватися до нового сезону, абонентів просять оплатити рахунки.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв про заміну ділянки тепломережі в мікрорайоні «Лазурний» Покровська.