30 червня під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка відбулось засідання комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій було розглянуто питання щодо стану води, яку отримують мешканці громади.

Як повідомив директор КП «Покровськводоканал» Руслан Ліннік, 25 травня поточного року через руйнування дамби Карлівського водосховища, Покровська ТГ залишилася без централізованого водопостачання.

З метою термінового забезпечення міст та районів послугою з водопостачання, регіональною комісією з питань ТЕБ та НС було прийнято рішення залучити альтернативне технічне джерело водопостачання з відповідним підключенням до наявних мереж та об’єктів Покровського РВУ КП «Компанія «Вода Донбасу».

«КП «Компанією «Вода Донбасу» здійснюється постійний відбір та аналіз проб води на виході з модульної фільтрувальної установки. За результатами дослідження встановлено перевищення показників, що своєю чергою, не може гарантувати подачу води споживачам належної якості згідно з ДСанПіН», - зауважив Руслан Ліннік.

Враховуючи порушення технології отримання води з р. Сіверський Донець, а також відсутність рідкого хлору (через безпекову ситуацію в області) та інших знезаражувальних та дезінфекційних речовин, забезпечити якість води, яка буде відповідати вимогам ДСанПіН в наявних умовах наразі неможливо.

За результатами доповіді, з урахуванням обговорення «водного питання», члени комісії вирішили дозволити КП «Покровськводоканал» подачу води негарантованої якості до централізованої системи питного водопостачання протягом дії воєнного стану в Україні та 6 місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано.