Генпрокурора Ірину Венедіктову та голову СБУ Івана Баканова не звільняли, а тимчасово усунули для проведення розслідування. Про це заявив заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов в ефірі телемарафону – повідомляє Кореспондент.

«Про звільнення цих двох посадових осіб поки не йдеться. Йдеться про те, що генерального прокурора усунуто з посади, а главу Служби безпеки тимчасово усунено від виконання обов'язків», зазначив Смирнов.

За його словами, будуть проведені перевірки, за результатами яких президент прийме рішення щодо необхідності внесення до парламенту прохання звільнити генпрокурора та голову СБУ.

Смирнов зазначив, що Венедіктову та Баканова усунули для того, щоб унеможливити їхній потенційний вплив на розслідування.

«Усі досить довго чекали конкретніших і, можливо, радикальних результатів від керівників цих двох органів щодо очищення цих органів від колаборантів та державних зрадників. Водночас на шостому місяці війни ми продовжуємо виявляти фактично пачками таких людей у ​​кожному з цих органів», сказав Смирнов, пояснюючи рішення президента щодо усунення.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що президент Володимир Зеленський відсторонив від посади генпрокурора Ірину Венедіктову та усунув від виконання обов’язків голову СБУ Івана Баканова.