Протягом майже двох тижнів у Покровську діє оновлений графік подачі води. Нагадаємо, його особливість у тому, що двічі на тиждень: по вівторках та п'ятницях – у місті не включають підвищувальні насосні станції, щоб вода самопливом потрапляла в райони, де немає насосних.

Чи виправдали себе такі заходи, розповів заступник покровського міського голови Олександр Добровольський.

«Проаналізувавши ситуацію, ми вважаємо, що на сьогоднішній день цей графік є найоптимальнішим для громади, виходячи з наявних умов. Він дозволяє забезпечити водою всіх споживачів, у тому числі промислових, – зазначає Олександр Добровольський. – Тому наступного тижня в нашій громаді також діятиме цей графік. Надалі вже спільно з компанією «Вода Донбасу», залежно від ситуації на резервному водосховищі, коригуватимемо його в той чи інший бік».

Олександр Добровольський також додав, що води в Карлівському водосховищі залишилося максимум на 60 днів, і закликав до жорсткої економії.

«Ми неодноразово виходили із закликом економити воду, – зазначив Олександр Добровольський. – У нас не залишається вибору: з понеділка представники водоканалу разом із Муніципальною службою правопорядку здійснюватимуть рейди. І тих споживачів, які будуть неекономно використовувати водний ресурс: поливати з централізованої системи клумби, городи – в примусовому порядку відключатимемо. На сьогоднішній день ми знаходимося, я б сказав, у критичній ситуації, коли можемо втратити єдине джерело водопостачання – якщо не будемо використовувати його економно».