Вже з понеділка більша частина території нашої країни опиниться під впливом малорухомого європейського антициклону «Enno», завдяки якому до вихідних збережеться спокійна погода без істотних опадів, із температурним режимом близько норми. У другій половині тижня тиск у Європі почне знижуватися та разом з цим активізуються атмосферні фронти. Таким чином, у вихідні погода в нашій країні зіпсується – почнуться опади у вигляді снігу з переходом у дощ та посилиться вітер переважно західної чверті; температура повітря дещо підвищиться.

Докладніший прогноз підготував Ігор Кібальчич, кандидат географічних наук, метеоролог.

У понеділок, 29 січня, вночі у західних, місцями центральних та південних областях очікується невеликий сніг, мокрий сніг. Подекуди тумани, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер у західних та північних областях змінних напрямків, 3 – 8 м/с, на решті країни північної чверті, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі 0…-5 °С, у західних та північних областях при проясненнях місцями -8…-13 °С; вдень -2...+3 °С.

У вівторок, 30 січня, під впливом антициклону в Україні опадів не передбачається, лише вночі та вранці у Криму місцями пройде невеликий сніг, мокрий сніг. Вночі та в першій половині дня місцями тумани. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі -1...-6 °С, місцями у західних та північних регіонах при проясненнях -7...-12 °С; вдень -2...+3 °С.

У середу, 31 січня, в Україні утримається погода переважно без опадів. Вночі та вранці місцями тумани. Вітер західний, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі -2...-7 °С, у Карпатах та на крайній півночі місцями -7...-12 °С; вдень повітря прогріється до +1…+6 °С.

У четвер, 1 лютого, у східних областях пройдуть невеликі опади у вигляді снігу, мокрого снігу, мряки та дощу, можлива ожеледь. На решті країни без істотних опадів. Вітер західний, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі -4…+1 °С, вдень 0…+5 °С, у південній частині та на крайньому заході місцями +6…+8 °С.

У п'ятницю, 2 лютого, в більшості областей, окрім південної половини, очікуються невеликі опади у вигляді снігу, місцями з дощем. На Лівобережжі подекуди ожеледь. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний із переходом на північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі -3...+2 °С, вдень 0...+5 °С.

У суботу, 3 лютого, очікується нестійка погода через вплив Балтійського циклону. Пройдуть помірні опади у вигляді снігу із переходом у дощ. Вітер південно-західний, 7 – 12 м/с, у західних областях вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі -1...-6 °С, вдень 0...+5 °С.

У неділю, 4 лютого, утримається нестійкий характер погоди, з опадами переважно у вигляді снігу та дощу. Вітер західний, північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі становитиме -1...+4 °С, вдень +2...+7 °С, на Одещині до +11 °С.