Приватний медичний центр у Добропіллі за допомогою державних програм відкриває нові напрями послуг, закуповує вартісне обладнання і створює робочі місця. Про це повідомив директор медцентру Віталій Маслаков.

«У нашому регіоні цей бізнес один із найбільш затребуваних, тому що через війну багато лікарів, багато медичних підприємств виїхало, а люди залишилися, їм потрібна допомога», – каже Віталій Маслаков.

Двоє підприємців відкрили медичний центр у квітні 2020 року. З початком масової евакуації у 2022-му обладнання вивезли в Олександрію, а коли ситуація стабілізувалася, вирішили повернутися. Зараз керівники клініки кажуть, що їм вдалося не лише відновити колишні об’єми роботи, але навіть наростити потік пацієнтів. Це стало можливим завдяки залученню грантового і кредитного фінансування.

«Коли ми дізналися, що програма «Власна справа» розпочала роботу в Донецькій області, підготували свій власний бізнес-план. Завдяки залученню фінансування нам вдалося не тільки відкрити сучасний гінекологічний кабінет, але й створити два нових робочих місця», – розповів керівник з розвитку медичного центру Андрій Гончаров.

Підприємці кажуть, що держава максимально спростила участь у конкурсі, складнощів при написанні та захисті бізнес-плану не виникло.

«Є чіткий та зрозумілий бізнес-план, є шаблон, який допомагає. Також можна звернутися за консультацією до Центру зайнятості, за що їм окрема велика подяка», – каже Андрій Гончаров.

Крім цього, завдяки безвідсотковому кредиту «Ощадбанку» в клініці з’явилася власна лабораторія. Тепер всі базові аналізи можуть робити в медзакладі власними силами.

Підприємці живуть не тільки підтримкою держави. Так, минулого тижня в медичному центрі  запрацював апарат МРТ – для цього були використані власні кошти та інвестиції.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що покровська лікарка-педіатр розповіла цікаві факти про немовлят.