На сайті Президента України зареєстровано електронну петицію з проханням присвоїти покровчанину Дмитру Лисенку звання Герой України (посмертно). Петиція доступна за посиланням.

Дмитро Лисенко – відомий активіст, громадський діяч, волонтер із Покровська – загинув під час виконання бойового завдання 1 травня 2024 року.

На захист рідної держави Дмитро встав на самому початку повномасштабного російського вторгнення, добровільно вступивши до лав територіальної оборони 7 березня 2022 року.

«Постійно перебуваючи у зонах активних бойових дій, Дмитро показав свою майстерність та відчайдушність. Він казав, що війну треба комусь воювати. І він став саме тією людиною, про яку можна буде з гордістю розповісти дітям та іншим поколінням», – зазначає в петиції дружина Дмитра Маргарита.

Вона також нагадала, що Дмитро займав активну громадську позицію з 2014 року. Став головою ГО «Патріоти українського Донбасу», керівником ВГО «Солідарна молодь – Покровськ», балотувався до міської ради Покровська. У 2014-му займався волонтерською діяльністю, допомагаючи нашим військовим на передовій відстежувати ворога за допомогою дрона.

«Дмитро віддав своє життя за нас з вами, за вільну Україну та мир! Віддав свої плани на майбутнє, котрі з часом стали мріями. Лисенко Дмитро Олександрович – справжній герой! Він заслуговує на найвищу державну нагороду – «Герой України», – зазначає Маргарита Лисенко.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Покровська громада простилася з Захисником України Дмитром Лисенком.