Ціна на електроенергію для населення буде збережена до кінця квітня 2024 року. Відповідну постанову ухвалив вчора Кабмін на своєму засіданні. Про це повідомили у Міністерстві енергетики України.

За поданням Міністерства енергетики Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про продовження дії положення щодо покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії. Це необхідно для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії. Отже, дію ПСО продовжено до 30 квітня 2024 року.

Рішення ухвалено з метою забезпечення доступності електричної енергії для побутових споживачів через складну економічну ситуацію внаслідок повномасштабної військової агресії російської федерації.

«Об’єкти енергетичної інфраструктури залишаються під прицілом росіян і потребують інвестицій для відновлення і ремонтів. Та попри це держава залишається соціально відповідальною і гарантує своїм громадянам стабільність цін на електропостачання. Тому вартість електроенергії на рівні 2,64 грн за кВт*год буде збережена. Це має надзвичайно важливе значення для підтримки побутових споживачів у період опалювального сезону», - зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Раніше у Міненерго спростували інформацію про графіки відключень електроенергії.