В рамках реалізації нового проєкту «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді» 28 липня відбулась робоча зустріч між керуючою справами виконкому ради Алевтиною Жук та представниками громадської організації «Партнерство «Кожній дитині». Про це повідомляє пресслужба Покровської міської ради.

Під час зустрічі представники влади разом з експертами проєкту розробили план спільних заходів на найближчі 18 місяців, реалізація яких розпочнеться вже в серпні 2021 року.

«Покровська громада стала однією із 16 громад-учасниць проєкту та разом із Партнерством «Кожній дитині» (Partnership for Every Child) працюватиме над посиленням системи інтегрованих соціальних послуг для сімей з дітьми», - розповів представник проєкту «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді» Ігор Носач.

Для того, щоб максимально наблизити соціальні послуги для всіх мешканців громади, у Родинському планують відкрити соціальний центр.

«В місті Родинське проживає близько 11 тисяч населення. Саме тому для реалізації цього суспільно важливого проєкту «Спільно» ми обрали цей населений пункт, щоб охопити більше мешканців та мати змогу покращити соціальне благополуччя сімей із дітьми», - зазначила керуюча справами виконкому Алевтина Жук.

У центрі, який планують відкрити до кінця 2022 року, буде створено приймальня спеціалістів УСЗН, територіального центру, служби у справах дітей та денний догляд для дітей з інвалідністю.

Проєкт «Спільно» впроваджується Дитячим фондом ООН (UNICEF Ukraine) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку.