З початком повномасштабного вторгнення Покровська КЛІЛ, не припиняючи своєї роботи, готувалась до найгірших сценаріїв розвитку подій. Всі вікна в будівлі закрили мішками з піском, навіть готували операційні у підвальному приміщенні. Зараз же прийняте рішення про облаштування тут найпростішого укриття, в якому при обстрілах могли б розміститися працівники лікарні та пацієнти.

Через збільшення кількості поранених, яких доставляють з усіх куточків регіону, виникла потреба в розширенні приміщень. Тож з 2022 року власними силами покровські медики розпочали облаштовувати підвальне приміщення, яке ще два роки тому було затоплене водою.

Сьогодні допомогу в облаштуванні цього укриття надає компанія «Метінвест»: за підтримки відповідального бізнесу тривають ремонтні та оздоблювальні роботи.

«Вентиляція майже вся змонтована, залишилось залити підлогу та встановити лави, на яких перечекати повітряну тривогу матимуть змогу як медики, так і пацієнти, які можуть самостійно пересуватись. Ми бачимо, як Метінвест якісно виконує ремонти. Сподіваємось, що до кінця літа цей проєкт ми реалізуємо і будемо звертатись до партнерів з проханням облаштувати ще одне укриття в іншому крилі будівлі. Там є ліфт, яким медики зможуть спускати лежачих пацієнтів», – розповіла заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Хід виконання оздоблювальних робіт – під пильним наглядом керівництва Покровської МВА та компанії «Метінвест».

Подробиці – у сюжеті ТК «Орбіта».