У першу неділю листопада своє професійне свято відзначають соціальні працівники.

Це не просто професія, це – місія. Це насамперед поклик душі і серця, адже робота працівників соціальної сфери охоплює всі вікові та соціальні категорії населення.

Завдяки турботі патронатних вихователів діти, які залишилися без батьківського піклування, отримують сімейний затишок і знову вчаться довіряти й любити.

«Соціальні працівники є рушієм реалізації інклюзивної освіти. Ви адаптуєте дітей з інвалідністю до повноцінного життя та прибираєте штучні кордони між дітьми, які так необачно створили дорослі», - пише у привітанні Володимир Зеленський.

Саме соціальний супровід на роботі дає змогу людям з ментальними порушеннями працевлаштуватися й виконувати свої обов’язки.

У центрах протидії домашньому насильству сім’ям повертають повноцінне моральне та психологічне здоров’я.

Своїми діями соціальні працівники реалізують у суспільстві милосердя, опікуючись людьми, котрі опинилися на вулиці.

Пандемія коронавірусу принесла в наше життя суттєві обмеження, які найбільш гостро переживають одинокі люди з інвалідністю та громадяни похилого віку. І місточком для безбар’єрності є соціальні працівники. Кожен ваш візит додає життєдайної енергії та допомагає уникнути відчуття самотності.

«Шановні працівники соціальної сфери! Нехай цей день зігріє вас теплом вдячності від кожного українця, якому ви віддали частинку свого серця. Завдяки вам ми щодня переконуємося – світ тримається на доброті! Сил вам і наснаги!

Щиро вітаю з професійним святом!» - написав Президент.