Конгрес жінок Донеччини «Рух до гендерної рівності в контексті міжнародних зобов’язань України», присвячений 30-річчю незалежності України, стартував 4 вересня у Краматорську. Про це повідомляє пресслужба Покровської міської ради.

Серед учасниць – заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова, директорка центру соціальних служб Поковська Тетяна Лисенко та завідувачка сектора у справах сім'ї і молоді Яна Штурхецька. 

«З кожним роком все більше жінок у нашому регіоні долучаються до роботи в органах місцевого самоврядування, стають активними учасницями громадського життя, - зазначила Маргарита Ідрісова. - Втім, іноді жіноцтво і надалі стикається із гендерними стереотипами, із так званою «скляною стелею», що не дозволяє багатьом з них зростати професійно, займати керівні посади. Водночас практика європейських країн засвідчує: чим більше жінок у системі державного та місцевого управління, тим успішніші країни та громади. Конгрес жінок Донеччини - це потужний майданчик, що дозволяє нам обмінятися досвідом, надихнутися успішними практиками жінок-лідерок. І цей досвід ми можемо застосувати у нашій Покровській громаді».

150 представниць понад 40 громад Донецької та Луганської областей обговорювали питання гендерної рівності та протидії гендерному насильству, обмінювалися досвідом та рекомендаціями щодо посилення залученості жінок та їхньої ролі у процесах прийняття рішень на рівні громади та регіону.

Співорганізаторами заходу, який відбувся вперше на Донеччині, виступили Донецька обласна державна адміністрація, ООН Жінки, проєкт USAID «Економічна Підтримка Східної України», Фонд ООН у галузі народонаселення, ГО «СМАРТА», Національний Демократичний Інститут.