Представники влади Покровська та керівництво містоутворюючого підприємства «Метінвест Покровськвугілля» на робочій зустрічі обговорили підготовку громади до важкої зими.

«Покровська громада планує багато зробити для того, щоб стабільно пройти зимовий період, щоб котельні, які будуть працювати твердому паливі, були забезпечені дровами та вугіллям, – зазначив покровський міський голова Руслан Требушкін. – Ми також розуміємо, що багато працівників «Метінвест Покровськвугілля» житимуть в приватних будинках, тому хотілося б бути впевненими, що вони будуть забезпечені твердим паливом та зможуть перезимувати».

«Метінвест Покровськвугілля» безкоштовно забезпечить усіх працівників підприємства та своїх пенсіонерів вугіллям. Завдяки цьому список осіб, що гарантовано отримають тверде паливо, значно розширився.

«Як місцева влада ми розуміємо, що це буде дуже велика допомога нашій громаді, – зауважила секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо. – Враховуючи 10 тисяч робітників, пенсіонерів, та ще й їх сім’ї, – десь третина нашої громади буде забезпечена теплом та матиме змогу пережити цю нелегку зиму».

Тож частину мешканців, які залишаться в громаді, забезпечить твердим паливом міська влада, ще частину – «Метінвест Покровськвугілля». Аби підтримати своїх працівників, пенсіонерів та родини військовослужбовців, підприємство, що займається видобутком коксівного вугілля, купуватиме паливо. За словами генерального директора «Метінвест Покровськвугілля» Андрія Акулича, на придбання вугілля компанія спрямує більше 200 мільйонів гривень.

Крім надання твердого палива, «Метінвест Покровськвугілля» евакуює родини своїх співробітників у пансіонати, розташовані в безпечних регіонах країни. А для працівників, які не мають можливості жити в приватному секторі, готують місця у гуртожитках.

«Ми повністю забезпечимо наших співробітників вугіллям. Тому звернення до шахтоуправління «Покровське» чи «Метінвест Покровськвугілля» щодо допомоги вугіллям населенню не сприймаємо як серйозні. По-перше, ми вже надаємо суттєву допомогу громаді, забезпечуючи вугіллям 7 тисяч співробітників і 2 тисячі пенсіонерів, які проживають у приватному секторі. А по-друге, я не розумію, навіщо тим, хто не є співробітником критичної інфраструктури, залишатися в місті. Бо це суперечить позиції мера, губернатора, Мінреінтеграції та президента», – зазначає Андрій Акулич.

Обговорили на засіданні надання медичної допомоги тим, хто залишиться працювати в громаді, роботу громадського транспорту, аптек та магазинів. Забезпечуючи пільгові категорії дровами, міська влада розгорне пункти обігріву, в яких можна буде не просто зігрітися, а й отримати медичну допомогу та необхідні ліки. Загалом там намагатимуться створити умови для перезимування.

«Люди зможуть там і переночувати, і приготувати їжу на кухнях. Для цього пункти обігріву треба забезпечити ліжками, холодильниками тощо. Як організувати цей процес, будемо спільно вирішувати. Якщо для працівників «Метінвест Покровськвугілля» не вистачить місць у приватному секторі, вони, звісно, теж зможуть розташуватися в цих пунктах», – розповіла заступниця покровського міського голови Маргарита Ідрісова.

При цьому йдеться виключно про людей, які будуть задіяні в роботі підприємств критичної інфраструктури, та працівників «Метінвест Покровськвугілля». Усіх інших, особливо родини з дітьми, наполегливо просять евакуюватися. Родинам своїх працівників допоможе з розселенням компанія Метінвест, іншим – міська влада Покровська.