Гроші зникли з карток чоловіків відразу після спілкування з незнайомцями, які назвались представниками мобільного оператора. Подробиці – від Покровського відділу поліції.

До Добропільського відділення поліції звернувся 42-річний містянин, який повідомив, що з його банківських карток зникло 90 тисяч гривень. Чоловік розповів, що йому зателефонувала невідома особа, представилась оператором мобільного зв’язку, випитала персональну інформацію, а після цього з його кредитної картки зникло 80 тисяч гривень, а з зарплатної – 10 тисяч.

Аналогічний випадок стався з мешканцем Новогродівки. Після спілкування з «працівником мобільного оператора» з картки 43-річного чоловіка зникло 905 гривень.

За даними фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України.

Поліцейські радять громадянам берегти свої персональні дані та не передавати їх стороннім особам без крайньої потреби. Крім того, прив’язати через оператора свій номер мобільного телефону, який закріплений за вашими банківськими картками, до свого паспорту. В цьому випадку зловмисники не зможуть дистанційно відновити його і користуватись ним для проведення фінансових операцій по вашим рахункам.

І звичайно, не вірте телефонним співрозмовникам, які називаються співробітниками банку, представниками оператора мобільного зв’язку та під різними приводами намагаються вивідати у вас коди доступу. Всю отриману від них інформацію перевіряйте під час особистого спілкування з менеджерами вказаної установи.