Управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації продовжує щомісячно підбивати підсумки виступів атлетів регіону на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Про це повідомляє пресслужба ДонОДА.

Згідно Положення, по закінченню березня 2021 року визначено кращих спортсменів та тренерів місяця за трьома категоріями: з олімпійських, неолімпійських видів спорту, видів спорту серед осіб з інвалідністю. Голосування проводилося серед вболівальників у соціальній мережі Facebook, а також експертної групи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Серед олімпійців спортсменом місяця Донеччини визнаний Мар’ян Закальницький – заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, переможець відкритого чемпіонату Туреччини зі спортивної ходьби на дистанції 50 км, де виконав норматив для участі в Іграх XXXII Олімпіади. Відповідно звання тренера місяця отримав його особистий наставник, заслужений тренер України Олександр Шевченко.

Представники спортивних танців, переможці та срібні призери чемпіонату світу в Польщі Данило Баришник і Віолетта Атаманюк разом зі своїм тренером Наталією Волковою з міста Мирноград відзначені в категорії «Неолімпійські види спорту».

Переможцями номінацій «Кращий спортсмен» і «Кращий тренер» у видах спорту серед осіб з інвалідністю стали: майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики серед спортсменів з порушеннями зору, переможниця і срібна призерка турніру в Тунісі Юлія Павленко та її особистий наставник, заслужений тренер України Вячеслав Понька з міста Бахмут.