Учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти Донеччини здобули І місце у фіналі конкурсу WorldSkills Ukraine. Про це повідомляє пресслужба ДонОДА.

Цьогоріч Фінал Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine проходив у містах Запоріжжя, Дніпро, Маріуполь, Київ та с. Глеваха Київської області. Участь взяли 83 учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти з 15 областей України та м. Києва.

Конкурс WORLDSKILLS INTERNATIONAL - це своєрідні олімпійські ігри для учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, молодих кваліфікованих робітників і фахівців у віці від 18 до 22 років. Його мета - професійна орієнтація молоді, а також впровадження в систему вітчизняної професійної освіти кращих міжнародних напрацювань.

Змагання проводились за 9 компетенціями: зварювальні роботи, перукарське мистецтво, токарні роботи, електромонтажні роботи, мехатроніка, слюсарні роботи, кладка цегли, обслуговування важкої техніки, експлуатація та обслуговування залізничного транспорту. Учасники повинні були продемонструвати свої навички, професійну майстерність, за певну кількість часу виконати ряд практичних завдань. Донецьку область представляли 2 учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти та 3 молоді робітники.

За загальною кількістю балів І місце у командному заліку здобули представники Донеччини. Церемонія нагородження переможців відбулась в режимі онлайн.