Шахрай, назвавшись працівником мобільної мережі, хитрощами дізнався конфіденційну інформацію мешканки Мирнограда та в подальшому заволодів великою сумою грошей довірливої жінки. Пенсіонерка втратила 40 тисяч гривень, повідомляє сайт Покровського відділу поліції.

До чергової частини Мирноградського відділення поліції звернулась місцева мешканка 1945 року народження і попросила допомогти їй розшукати незнайомого чоловіка, який вкрав гроші з її банківської картки.

Встановлено, що пенсіонерці подзвонив невідомий, назвався співробітником мобільної мережі та сказав, що її телефонну сім-карту заблоковано і тепер клієнтка не зможе нікому подзвонити. Чоловік запропонував свою допомогу в розблокуванні й для цього попросив жінку назвати її особисті данні, а також три телефонних номери, на які вона найчастіше телефонує. Літня жінка так і зробила, однак коли через деякий час їй прийшло смс-повідомлення про зняття коштів з її банківської картки, запідозрила в цьому саме чоловіка, який дзвонив їй напередодні.

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 3 років тюрми.

Поліцейські звертаються до громадян: будьте пильними при спілкуванні із незнайомцями, які пропонують вам свої послуги чи допомогу і при цьому просять назвати вашу приватну інформацію. Якщо дії невідомих здаються вам підозрілими - негайно припиняйте розмову із ними та телефонуйте на 102.