У темний час доби водіям дуже важко помітити пішохода чи велосипедиста на дорозі, особливо за відсутнсті вуличного освітлення. Як убезпечити себе та мінімізувати ризики виникнення аварійних ситуацій, пояснив виконуючий обов'язки начальника транспортного відділу Покровської МВА Артем Колосов.

«Ми закликаємо всіх пішоходів в темну пору доби мати при собі світловідбиваючі предмети. Це надасть водіям можливість побачити пішоходів заздалегідь, що в свою чергу буде запобігати можливому виникненню ДТП», – зауважує в. о. начальника транспортного відділу. 

Артем Колосов повідомив, що цього літа вдалося замінити понад сто старих чи пошкоджених дорожніх знаків на нові, які є більш помітними та оснащені світловідбивною облямівкою. Також оновили дорожню розмітку, використовуючи після нанесення фарби склокульки, що відбивають світло фар. Але попри ці заходи, сутінки та темрява можуть створювати небезпеку.

«В обмежених умовах видимості буде тяжко своєчасно зупинити транспортний засіб та запобігти виникненню ДТП, якщо пішоходи несподівано вибіжать на дорогу», – додав Артем Колосов.

По інформації інспектора відділу реагування Покровського районного управління поліції Андрія Шуваєва, з початку року на території обслуговування Покровського РУП сталося близько 500 дорожньо-транспортних пригод, майже двісті з них – з постраждалими. Унаслідок аварій загинули  47 людей, 266 – отримали травми. Частина ДТП трапилася ввечері.

«Також поліція закликає велосипедистів дотримуватися правил дорожнього руху. У темну пору доби та умовах недостатньої видимості на велосипеді має бути встановлений та ввімкнений ліхтар або світловідбивний елемент. Для велосипедистів це є обов'язковим, і нехтувати даним правилом не потрібно», – підкреслює інспектор. 

Стати більш помітними велосипедистам і пішоходам допоможуть різноколірні стрічки-браслети та жилети зі світловідбивними елементами, які можна одягнути на верхній одяг. 

У ближньому світлі фар пішохід видимий за 25-30 метрів. Зі світловідбивними елементами ця відстань зростає до 130-150. У разі їх відсутності на пішохода можуть накласти штраф у розмірі 255 гривень. При цьому світловідбивна стрічка коштує в середньому всього 50 гривень.

Більше інформації про те, як пішоходам та велосипедистам убезпечити себе у темний час доби – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, що в Покровську розпочали освітлювати частину пішохідних переходів.