За інформацію ДСНС, з початку осінньо-зимового періоду на території Покровського району виникло 287 пожеж. З них 73 - у житловому секторі. На Донеччині протягом минулого тижня на пожежах загинуло 9 осіб, з початку 2024 року - 17 осіб.

Так, 17 січня 2024 року в житловому будинку в селі Єлизаветівка на пожежі загинула жінка 1938 року народження. Попередня причина пожежі – необережність під час використання свічки. Про двох загиблих у Мирнограді ми повідомляли першого та другого лютого. 

Основними причинами таких пожеж є: необережне поводження з вогнем (в тому числі, при палінні), несправність електрообладнання, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації побутових електронагрівальних приладів та пічного опалення.

З метою попередження виникнення пожеж у житловому секторі Покровське районне управління нагадує про необхідність додержання правил пожежної безпеки у побуті.

- не паліть у ліжку;

- слідкуйте за станом та справністю електромережі;

- у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

- не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

- не залишайте запалену свічку біля одягу, штор, книжок чи інших легкозаймистих речей;

- не залишайте запалену свічку без нагляду;

- не ставте свічку у місцях, де можливі протяги чи повітряні потоки;

- не ставте 2 або більше свічок на відстані менше 10 см одна від одної;

- не ставте свічку в безпосередній досяжності для дітей та домашніх улюбленців.

При виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

Пам’ятайте! Сумлінне дотримання правил пожежної безпеки під час опалювального періоду — запорука збереження життя!