4 серпня відбулося позачергове засідання Громадської ради при виконкомі Покровської міської ради. Ініціатором його став добре відомий у місті підприємець та активіст Микола Головко.

На засіданні розглянули три основних питання:

  • включення членів Громадської ради до профільних комісій;
  • виведення зі складу тих членів ради, які систематично пропускають засідання;
  • розгляд кандидатур для участі в конкурсі на заміщення вакантної посади генерального директора Покровської клінічної лікарні інтенсивного лікування; та різне.

І якщо обговорення основних питань було бурхливим та неконструктивним, то виступ Миколи Головка пройшов майже у повній тиші.

Він зазначив, що наразі рівень довіри до міської влади Покровська, за результатами його власних опитувань, складає 9% проти 70% - у Громадської ради.

Він зазначив: після кожної події, що заслуговує уваги на найвищому рівні, викладав пости у Фейсбук та «тегав» можновладців - від очільника Донецької обласної ВЦА до депутатів Верховної Ради та міністрів Кабміну. І вони у відповідях йому запитували, чому Микола Головко не напише офіційного листа та не надішле його згідно до встановленої процедури. Тож, наразі активіст готує відповідний документ до представників вищих рівнів влади, аби показати, як насправді живе місто. Як зазначає сам Микола - на даний час лист ще «сируватий» та потребує доопрацювання.

Микола Головко запропонував надіслати документ або від себе особисто, або від Громадської ради. І остання пропозиція отримала майже одноголосну підтримку.

Також на засіданні затвердили рекомендацію щодо невключення членів Громадської ради до будь-яких комісій без підпису очільника - Михайла Кірсанова.