Гуртожиток Донецького національного технічного університету зазнав пошкоджень під час обстрілу Покровська 7 серпня. Про це розповіла проректорка з науково-педагогічної діяльності ДонНТУ Вікторія Воропаєва.

«Тут у нас повністю зруйновано 125 вікон, вибуховою хвилею вибило близько 20 міжкімнатних дверей», – повідомила Вікторія Воропаєва.

За її словами, в момент обстрілу будівля, на щастя, була порожньою. Всередині знаходяться тільки особисті речі студентів та співробітників навчального закладу.

В університеті намагаються мінімізувати наслідки обстрілу. Матеріалами суттєво допомогли благодійники та Покровська міська військова адміністрація.

«Ми отримали допомогу: двісті панелей ОСБ, дерев’яні дошки, щоб забивати вікна і робити першочерговий ремонт», – розповіла Вікторія Воропаєва.

Вона зазначила, що об’єм роботи достатній. Спочатку співробітники господарчої служби взялися за навчальні корпуси, які також частково постраждали внаслідок ракетних ударів.

«Спочатку ми в університеті позабиваємо пошкоджені вікна, а потім переходимо до гуртожитку. Нас всього двоє – я і мій помічник. Ось ми вдвох своїми силами будемо це все робити», – розповідає співробітник ДонНТУ Анатолій Савко.

Якщо  ситуація буде стабільною, розпочати роботи в гуртожитку хочуть вже наприкінці наступного тижня.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».