Неподалік лінії фронту, в Мирнограді на Донеччині функціонує прихисток для тварин. Мешкають тут коти та собаки, які потрапили сюди по-різному.

«Буває й по шестеро на день, буває й нікого, - розповідає власниця притулку Світлана Остапкова. – Машини збивають, люди знущаються, десь захворіла тварина… В основному, люди телефонують, кажуть де забрати. Як почалась війна, багатьох привозили військові, багатьох вивозили з гарячих точок».

До війни у притулку проживали 120 тварин, зараз - більше двох сотень. Комусь пощастило і їх забрали нові господарі. Основна ж частина мешкає у притулку постійно – після терапії та з обов’язковими заспокійливими. При цьому постійного джерела доходу власниця прихистку не має.

«Люди допомагають. Дуже їм вдячна! Кормами допомагали фонди. Зараз із цим складніше – ми не одні такі», - каже Світлана.

Патрона, цуценя вівчарки, зоозахисніця привезла із підтопленого Херсону.

«Ми вже наближались до затоплених сіл, а вони бігли з матусею по дорозі й просто кинулись під колеса», - розповідає пані Світлана.

Патрончик здоровий та може стати надійним другом для нових господарів.

Тваринам постійно потрібні ліки та їжа. Цю допомогу на Донеччину привозять волонтери. І зараз – вони єдине джерело підтримки притулку для тварин.

Зараз тут є потреба у коштах та будівельних матеріалах для нових вольєрів. І тим, хто підтримає їхню справу, пані Світлана буде безмежно вдячна.

Карта, на яку можна переказувати грошову допомогу для притулку: 5168 7554 3391 5689, Остапкова Світлана.

Подивіться сюжет ТК "Орбіта" про притулок. Можливо, серед його мешканців ви побачите того, хто торкнеться вашого серця і знайде у вашій особі люблячого та відданого друга.