У селі Рівне багато зруйнованих будинків, а на вулицях майже немає людей. Як живе село після жорстокого обстрілу 6 січня, дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

Нагадаємо, 6 січня близько 15:00 росіяни обстріляли Покровський район ракетами С-300. Основний удар прийшовся по місту Покровську та селу Рівне Мирноградської громади. У Покровську попередньо загинуло 5 людей, зокрема 2 дитини, у Рівному – 6 людей, з них 3 дитини.

Триває експертиза фрагментів тіл, вилучених на місцях ракетних ударів. Із шести загиблих у Рівному поховали тільки наймолодшу дитину.

«У суботу, 13 січня, поховали трирічну дівчинку Єву. Її тіло найменше постраждало, тому поховання вже відбулося», – каже староста Рівного Ольга Черкасова.

Зараз в будинках, придатних до життя, закриті віконні отвори, залатані покрівлі, подекуди роботи тривають. У селі Рівне 191 житловий будинок. З них постраждали 132, або дві третини.

Всі основні наслідки руйнувань було ліквідовано за тиждень. Селу допомагали всі: від комунальників Мирнограда до шахтарів, волонтерів та рятувальників. Зараз намагаються знайти донорів, які допоможуть засклити вікна в будинках, і допомагають селянам оформити документи для отримання компенсації від держави.

6 січня в Рівному також постраждали три адміністративні будівлі. На сьогодні в селі відновлено роботу амбулаторії та пошти. Але приватний підприємець після обстрілу зачинив єдиний на все село магазин.

Детальніше – в сюжеті ТК Орбіта.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що криміналістам вдалося встановити чотирьох загиблих у Рівному: трирічну дівчинку, її тата й маму 32 та 30 років і 59-річну бабусю. Також встановлено трьох загиблих у Покровську – 34-річного чоловіка та двох жінок віком 37 і 39 років.