Держава готова виплатити ФОПам та працівникам, які постраждають внаслідок карантинних обмежень у червоних зонах, по 8 тис грн.

Про це під час засідання уряду заявив прем'єр Денис Шмигаль, інформує Економічна правда.

«Все більше регіонів потрапляють до червоного рівня епідеміологічної небезпеки. Посилені карантинні обмеження обмежують діяльність деяких сфер та підприємств. Тому будуть запроваджені грошові виплати та підтримка - по аналогії з тією, яку люди отримували взимку.

Зокрема, розроблено комплекс заходів по підтримці людей та бізнесу, які будуть реалізовані у співпраці з органами місцевого самоврядування. Держава готова виплатити відповідним ФОПам та працівникам, які постраждають внаслідок карантинних обмежень у червоних зонах, по 8 тис грн», - заявив Шмигаль.

«Крім цього, звичайно, ми будемо очікувати підтримки органів місцевого самоврядування для цих людей додатково до тих коштів, які виплачує держава.

Ми очікуємо, що органи місцевого самоврядування запровадять додаткові виплати. Це покаже відповідальність як центральної, так і місцевої влади за підтримку людей», - додав він.