Прокурори фіксують наслідки чергової російської атаки на Мирноград – 5 людей поранені та 2 загинули. Про це повідомляють у Донецькій обласній прокуратурі.

«За даними слідства, 12 березня о 23:00 російські війська здійснили обстріл міста Мирнограда, ймовірно, з використанням гібридної авіаційної ракети «Гром-Е1», – повідомляють у прокуратурі.

Снаряд влучив у житловий масив. З-під завалів однієї з будівель рятувальники дістали загиблих 76-річну жінку та чоловіка 68 років. Постраждали чоловіки 19, 26 та 44 років та жінки 46 й 77 років. У потерпілих виявили мінно-вибухові травми, забої голови й тіла, а також перелам.

Внаслідок обстрілу пошкоджені 4 багатоповерхові будинки й 9 транспортних засобів.

Крім цього, внаслідок обстрілу Мирнограда без газу опинилось 75 квартир. Про це повідомляють в АТ «Донецькоблгаз».

Після російського удару по місту аварійна бригада оперативно виїхала на місце обстрілу та локалізувала аварійну ситуацію, тимчасово відключивши від газопостачання 75 абонентів державного сектору.

«За попередніми даними, пошкоджено надземний газопровід та опору. Фахівці Красноармійського УГГ працюють над відновленням газопостачання», – йдеться в повідомленні.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що сьогодні вночі росіяни влучили у житлову п’ятиповерхівку в Мирнограді.