Вранці вівторка, 2 січня, росія масово атакувала українські міста ракетами та безпілотниками. Деталі терористичного обстрілу повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко

«Київ. Оперативні служби працюють у 6 районах, де виникли 7 пожеж: Оболонському, Печерському, Подільському,  Соломʼянському, Святошинському та Деснянському. З багатоповерхівки в Солом'янському районі евакуйовано понад 130 людей. Близько 20 врятовано надзвичайниками із заблокованих приміщень. Загалом у столиці зафіксовано понад 20 поранених», – констатує Ігор Клименко. 

Він також опублікував відеокадри порятунку людей співробітниками ДСНС із розбитої росіянами багатоповерхівки в столиці.

«На жаль, одна із поранених мешканок будинку загинула», – повідомив Ігор Клименко.

Крім цього, від ворожого обстрілу постраждали Бориспільський, Бучанський та Фастівський райони у Київській області. У місті Вишневому на Київщині пошкоджено 5 багатоквартирних житлових будинків та понад 40 автомобілів. Постраждали 7 осіб.

Також росія завдала ударів по середмістю Харкова. Зафіксовано руйнування цивільної інфраструктури. Станом на 11:00 рятувальники виявили одну загиблу особу. 41 людина була травмована.

Як повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, у ніч на 2 січня ворог повторив масовану атаку засобами різних типів, як це було 29 грудня 2023 року. Атаковано цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об’єкти. Основний напрямок удару – Київ.

У першій хвилі росіяни атакували «шахедами» – всі 35 ударних БпЛА було знищено.

Уранці ворог атакував Україну ракетами. Силами ППО знищено 72 повітряні цілі:

10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал»;

59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;

3 із 3 крилаті ракети «Калібр».

Раніше Pokrovsk.news розповідав про наслідки обстрілів Донеччини 1 січня