Цього року через карантинні заходи грип поширюватиметься повільніше. Як передає кореспондент Укрінформу, про це розповіла лікар-вірусолог Алла Мироненко під час пресконференції 1 жовтня.

"Поки що грипу немає, але він буде занесений. І його поширення буде повільним через масковий режим, карантинні заходи. Через те, що люди йдуть на самоізоляцію за перших ознак. Тому процес розтягнеться в часі", - прогнозує Мироненко.

Вона зазначила, що хвора людина, як правило, не інфікується іншим вірусом, тому що є таке явище в вірусології як інтерференція.

"Якщо місце вже зайнято, а боротьба триває за одні й ті самі клітини, за систему органів дихання, то іншому там вже не місце", - сказала Мироненко.

Вона додала, що початкові симптоми грипу та коронавірусу можуть бути одні й ті самі.

Як пише 24Здоров'я, епідеміологи радять перед епідсезоном зробити щеплення проти грипу, аби знизити навантаження на системи охорони здоров'я.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, якщо ви втратили відчуття смаку і нюху, це вказує на коронавірусну хворобу з високою ймовірністю. Також варто пам'ятати, що коронавірус вражає передусім нижні дихальні шляхи. Хворі на COVID-19 мають переважно сухий кашель, задишку та/або запалення легенів, але не біль у горлі. Натомість хворі на грип та застуду частіше мають нежить та чхання.