Заступнику Добропільського міського голови повідомлено про підозру в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій в особливо великих розмірах, та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

За даними слідства, у квітні 2020 року посадовець, будучи начальником відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Добропільської міськради, уклав з товариством з обмеженою відповідальністю договір на капремонт елементів благоустрою Палацу спорту загальною вартістю понад 965 тис грн. При цьому він знав, що зазначені в договорі роботи (розбирання старого асфальтобетонного покриття, вивіз сміття, укладання тротуарної плитки тощо) були фактично виконані в 2019 році іншим підприємством за кошти благодійних організацій.

У подальшому замовник підписав акт робіт, начебто виконаних підрядником, що дозволило безпідставно перерахувати на рахунок останнього кошти з бюджету.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється відділом розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Донецькій області за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.