За процесуального керівництва Костянтинівської окружної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно 44-річного чоловіка, який обвинувачується у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з жовтня 2019 року по січень 2020 року начальник дільниці теплозабезпечення Комунального підприємства «Служба єдиного замовника» Авдіївської міської ради підписав офіційні документи щодо прийняття на баланс будівельних матеріалів для виконання робіт з реконструкції тепломережі.

При цьому посадовець особисто не впевнився у їх наявності та подальшому зберіганні. Внаслідок злочинної недбалості правопорушника виникла нестача товарно-матеріальних цінностей, що спричинило державі в особі Авдіївської військово-цивільної адміністрації Покровського району майнову шкоду на суму близько 503 тис грн.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури