«Нарешті вирішили питання бебібоксів! Породіллі зможуть отримати грошову компенсацію замість пакунку малюка. Про це 20 вересня говорили з заступником міністра соціальної політики Олегом Ковалем», - повідомив очільник Донецької області Павло Кириленко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Цей експеримент буде впроваджений лише на території Донецької області. Таке рішення дозволить у стислі терміни розрахуватися з тими, хто не отримав бебібоксів після пологів. За словами Олега Коваля, міністерство внесе зміни у законодавчі акти, а обласна влада проконтролює розподіл коштів (які надходитимуть у вигляді субвенції з державного бюджету).

З вересня 2018-го (відколи була започаткована програма) в області народилося 10 тисяч 762 малюки.

«Донецька обласна державна адміністрація наполягає на тому, щоб усім їхнім матусям була надана грошова компенсація. Але поки що є підтвердження того, що гроші (5 тисяч гривень) отримають ті жінки, які народили у 2019-му році, з 1 січня. Шукаємо рішень, щоб гроші отримала і решта матусь – тих, хто народжував з 1 вересня до 31 грудня 2018-го, але поки що це питання відкрите», - написав Павло Кириленко.

На розробку механізму видачі грошової компенсації потрібен певний час, тож заяви від жінок, які народили у 2019-му, УСЗНи прийматимуть у листопаді.

«Нагадаю: Донецька область - єдина, яка не видавала пакунки малюка, оскільки мала обґрунтовані претензії до механізму їх видачі», - підсумував Павло Кириленко.