Минулої доби під обстрілами з боку російських військ перебували приватні сектори центральної та східної частини Покровська, а також обʼєкти критичної інфраструктури, повідомили в Покровській МВА.

3 жовтня о 10:20 ворог завдав ударів трьома авіабомбами «ФАБ-250», в результаті яких сталось руйнування житлової забудови у різних частинах міста. Пошкоджень зазнали два приватні будинки та залізнична інфраструктура міста. Поранено двох цивільних 1978 та 1966 років народження.

Того ж дня близько 23:05 відбувся ворожий обстріл північно-східної та центральної частин міста. Пошкоджені багатоквартирний будинок, два заклади освіти, автомагазин, руйнувань зазнали приватні домогосподарства.

В результаті нічного обстрілу двоє місцевих жителів 1950 та 2005 років народження отримали осколкові поранення. Після надання першої медичної допомоги від госпіталізації вони відмовились.

Станом на 10:40 до контактного центру Покровської МВА вже надійшло 82 звернення щодо пошкоджень квартир, які опинились в епіцентрі вибуху: повилітали вікна, балконні рами, пошкоджено майно.

Власників постраждалих помешкань закликаємо повідомити про пошкодження до контактного центру Покровської МВА за номером 0800300101.

Коментуючи поточну ситуацію в громаді за минулу добу, начальник Покровської МВА Сергій Добряк зауважив, що ворог не припиняє руйнувати житлову забудову міста та об’єкти критичної інфраструктури, позбавляючи жителів найнеобхіднішого: електро-, газо- та водопостачання.

«Вчора цілий день в місті було гучно. Цього разу війська рф застосували КАБи, зруйнували приватні будинки, пошкоджено об’єкти газового господарства, соціальні установи. Вкотре наголошую на необхідності евакуації. Це єдиний спосіб на сьогодні врятувати своє життя. Переживемо зиму – повернемось», – зауважив Сергій Добряк.

Станом на сьогодні в Покровську досі залишаються 13 тисяч осіб та 94 дитини.

У Покровську залишатися вкрай небезпечно. Не нехтуйте власною безпекою! Евакуюйтеся!