Поліцейські встановлюють осіб зловмисників, які під приводами продажу автомобіля та «порятунку» родички незаконно заволоділи грошима громадян. Подробиці повідомляє Покровське районне управління поліції Донецької області.

До поліції звернулася мешканка смт Гродівка, яка повідомила, що її мати ошукали шахраї. Поліцейські встановили, що 67-річній жінці зателефонували невідомі та повідомили, що її дочка скоїла правопорушення та була затримана поліцією. Однак її можуть відпустити якщо жінка перерахує 26 тисяч гривень. Після перерахування коштів жінка зателефонувала дочці та зрозуміла, що її ошукали.

А в Добропіллі 69-річний чоловік знайшов на відомому інтернет-сайті оголошення про продаж автомобіля з Європи за привабливою ціною. Продавець сказав, що автомобіль вже на кордоні, однак для того, щоб його забрати необхідно перерахувати 80 тисяч гривень для оформлення документів. Не запідозривши нічого поганого, чоловік відправив гроші. Однак після їх отримання продавець перестав виходити на зв’язок.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Працівники поліції вкотре радять громадянам не довіряти невідомим телефонним співрозмовникам, ким би вони не називалися. Обов’язково перевіряйте отриману інформацію. А у разі будь-яких сумніві одразу телефонуйте до поліції.

При здійсненні покупки автомобіля з рук завжди проявляйте пильність та спочатку зустріньтеся із продавцем особисто, перевірте чи дійсно він є власником автівки. Так ви вбережете себе та свої заощадження від аферистів.