Останні дні 2023 року виявляться в Україні по-весняному теплими, безсніжними та у відсутності небезпечних явищ погоди. Детальний прогноз підготував кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич.

За рахунок стійкої зональної атмосферної циркуляції в Атлантико-Європейському регіоні найближчими днями збережеться аномально тепла погода по всій Україні, а на тлі підвищеного тиску істотних опадів не передбачається за винятком окремих областей півночі та заходу країни. Відхилення середньої температури від кліматичної норми у ці дні досягне +5…+10°С, відповідно такі показники більш характерні для другої половини березня. Сніговий покрив буде присутній лише у високогірній частині Карпат, де і температурний фон виявиться переважно нижче 0°С.

Субота, 30 грудня

У західних областях вночі без опадів, вдень та ввечері пройде невеликий дощ, у Карпатах із мокрим снігом. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, вдень окремі пориви 15-17 м/с. Температура повітря вночі +2…+7°С, вдень +7…+12°С. У Карпатах вночі -2...+3°С, удень 0...+5°С.

У північних областях вночі без опадів, вдень та ввечері місцями можливий невеликий дощ. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме 0...+5°С, вдень +3...+8°С.

У центральних областях опадів не очікується. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах -1...+4°С, вдень +4...+9°С.

У південних областях та у Криму мінлива хмарність, без опадів. Вночі та в першій половині дня місцями тумани. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1...+6°С, вдень +7...+12°С.

У східній частині мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -2...+3°С, вдень +3...+8°С.

Неділя, 31 грудня

У західних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -3...+2°С, вдень +4...+9°С, на Прикарпатті до +11°С.

У північних областях вночі місцями пройде невеликий дощ, вдень місцями невеликий мокрий сніг із дощем. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 0...+5°С, вдень +1...+6°С.

У центральних регіонах без опадів. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -1...+4°С, вдень +2...+7°С.

У південній частині країни та у Криму мінлива хмарність, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +2…+7°С, вдень +7…+12°С.

У східних областях вночі місцями очікується невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 0...+5°С, вдень +2...+7°С.