Колишній гравець і тренер збірної Аргентини з футболу Дієго Марадона і один з найвизначніших футболістів всіх часів помер на 61-му році життя. Про це повідомляє одне з головних аргентинських видань Clarin, пише УНН.

Відзначається, що в середу, 25 листопада, у Марадони зупинилося серце.

2 листопада Марадону поклали в лікарню в місті Ла-Плата. Як заявив раніше лікар колишнього футболіста Леопольдо Луці, госпіталізація була не терміновою, аргентинець сам захотів пройти медичний огляд, в ході якого було виявлено наявність субдуральної гематоми.

На наступний день Марадону перевезли в іншу лікарню, де йому була успішно проведена операція, проте виписка була відкладена через абстинентний синдром, що проявився. 12 листопада Марадона був виписаний з лікарні.

Дієго Марадона виступав за клуби «Барселона», «Наполі», «Севілья». У 1977-1994 роках він грав за збірну Аргентини, вигравши Чемпіонат світу 1986 року і завоював друге місце на ЧС в 1990 році. Визнаний найкращим футболістом XX століття за підсумками голосування на сайті ФІФА.

Дієго Марадона - автор найвідомішого голу рукою, відомого як «рука Бога» - саме так його охарактеризував сам футболіст. Під час матчу Чемпіонату світу 1986 року з Англією аргентинець вистрибнув у штрафному майданчику і вдарив м’яч рукою так, що це помітили всі, крім судді. Гол зарахували.