У Мирноградському пологовому відділенні більше не з’являтимуться на світ малюки: 14 серпня воно відпрацювало свій останній день. Про це повідомила медична директорка КНП «Мирноградська ЦМЛ» Ольга Гостєва.

Якщо раніше народжувати до Покровська направляли жінок з патологіями, то тепер туди їхатимуть всі. Основна причина закриття відділення в тому, що у місті мало породіль, і лікарня не може заробляти на цьому пакеті від НСЗУ. На обліку в жіночій консультації всього 102 вагітних жінки. За весь минулий рік тут народилось 195 немовлят. З початку цього року – 82.

«На жаль, цього дуже мало для виконання вимог Національної служби здоров’я України, щоб отримувати оплату за ці послуги та виплачувати гідну заробітну плату медичним працівникам», – зазначила Ольга Гостєва.

Більшість працівників пологового працевлаштована в гінекологічне відділення Мирноградської ЦМЛ. У звільнену будівлю переїхало дитяче відділення. Для лікування дітей віддали два поверхи.

На обладнанні, що залишилось від пологового, будуть працювати з немовлятами, розвиваючи напрямок неонатології. На другому поверсі, окрім звичайних палат, змогли відкрити реанімаційну. 

Крім того, в Мирнограді розвивають хірургічний напрямок. Відділення отоларингології лікує всю Донеччину. Цей напрямок для лікарні пріоритетний, як і урологічний. Команда краматорських лікарів робить операції, лікує, надає медичні послуги за пакетом НСЗУ пацієнтам з усієї Донеччини.

Докладніше про це – в сюжеті ТК «Орбіта».