Збройний напад на крамницю, захоплення заручниці, переслідування, штурм та затримання зловмисників – за таким сценарієм у Покровську відбулися навчання поліції, під час яких правоохоронці відпрацювали тактику дій під час проведення спеціальних поліцейських операцій.

Участь у навчаннях взяли керівний склад та співробітники Покровського відділу поліції. Тренування відбувалося в умовах, максимально наближених до реальності, для перевірки реагування поліції на екстремальні ситуації.

За легендою, на спецлінію «102» надійшло повідомлення від продавця місцевої крамниці про те, що двоє чоловіків у масках зі зброєю заволоділи грошима з каси та втекли з місця події на автомобілі.


За рішенням керівництва поліції, було введено в дію спеціальний оперативний план під умовною назвою «Сирена». Всі зовнішні наряди, автопатрулі та блокпости були орієнтовані на розшук зловмисників.

За декілька хвилин було встановлено, що правопорушники рухаються на автівці в напрямку с. Удачне. Під час руху зловмисники проігнорували вимоги щодо зупинки та почали стріляти у бік співробітників поліції. В дію було введено оперативний план під умовною назвою «Грім». Правоохоронцям надійшло повідомлення, що порушники сховались у недобудованих будівлях, у них є заручниця та вони висувають вимоги. В дію було введено оперативний план «Заручник».



Відразу небезпечну зону було заблоковано групами оточення, фільтрації та захоплення. До роботи були залучені співробітники групи діалогу, які запропонували зловмисникам здатися. Оцінивши ситуацію, нападники прийняли пропозицію правоохоронців добровільно здатися.



У результаті чітких та злагоджених дій заручниця була звільнена, зловмисники – затримані.