Ювенальна превенція Покровського відділу поліції закликає батьків бути пильними та більше уваги приділяти дітям під час карантину, що пов’язаний із поширенням коронавірусу в Україні.

Поліція нагадує батькам про те, що карантин – це не тільки медико-санітарні заходи, а це й заходи безпеки. Тому закликають батьків посилити контроль за дітьми, які залишаються вдома самі. Зазвичай більшість трагічних випадків виникає саме тоді, коли діти лишаються без нагляду дорослих. Ось тут дитина і повинна чітко усвідомити: є речі, яких робити не можна за жодних обставин. І цим простим правилам безпеки їх мають навчити саме батьки.

Шановні батьки! Виховуйте у дітей навички безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками, у дотриманні правил дорожнього руху. Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми про це. Пам’ятайте, що вимірюватимуться ці хвилини ціною життя. А щоб неочікувана мить не стала початком великої біди, потрібно давати дітям чіткі рекомендації, як діяти в тій чи іншій ситуації.

Пам’ятайте, що за невиконання або неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей батьки можуть бути притягнені до різних видів відповідальності.