Інспектори сектору ювенальної превенції попереджають про небезпеку, яка ховається в стінах дому та нагадують дорослим про елементарні правила, дотримання яких дозволить врятувати життя і здоров'я дітей.

Більшість батьків не вірять у те, що вдома їхнім дітям може загрожувати небезпека. Можливо, ми вважаємо, що якщо поряд з малечею вдома знаходяться дорослі, то і трапитися нічого не може. Утім, страшна статистика свідчить: кількість випадків особливо збільшується в теплу пору року, коли жителі багатоповерхівок відкривають вікна та балкони.

Чим міцніша наша безтурботність та впевненість в безпеці дитини вдома, тим більша вірогідність сумних наслідків. Діти дуже допитливі, і це може зіграти свою негативну роль. Найчастіше малеча сама залазить на підвіконня, скориставшись меблями чи іншими підставками і, спираючись на антимоскітну сітку, випадає разом з нею.

Правоохоронці дають кілька порад як попередити випадіння дитини з вікон та балконів.

Не відкривайте вікна навстіж! Краще ставте на провітрювання. Звичайно, це діє до тих пір, поки дитина не навчиться користуватися ручками вікон.

Не залишайте дітей самих у кімнаті з відкритим вікном, балконом та лоджіями. Дитині буде достатньо 10 секунд аби залізти на вікно, балконну конструкцію та випасти з них, поки дорослі вийшли на такий короткий термін до іншої кімнати.

Не ставте біля вікон меблі (столи, стільці, годувальні столики), щоб дитина не змогла залізти на підвіконня. Залиште вільний простір між меблями та вікном.

Не можна говорити, що це 100-відсотково дієвий метод, бо є вірогідність, що малеча самостійно підставить те, на що зможе залізти, але це зменшити ризик таких випадків.

Не грайте з дитиною на підвіконні, балконах та не висовуйте дитину у вікно аби щось показати. Секунда неуважності, не втримали дитину - призведе до непоправного!

Встановіть фіксатори, які не дозволять відкрити вікна. Такі фіксатори коштують недорого, але вбережуть найдорожче!

За можливістю встановіть на вікна балкони решітки. Це може не тільки вберегти життя малечі, а й захистити вас та ваше майно від зловмисників.

pokrovsk-police.dn.ua