До поліції звернулася 55-річна мешканка Покровського району і розповіла, що їй зателефонував невідомий чоловік, який назвався другом її брата. Незнайомець повідомив, що родичу потрібно терміново зробити операцію й на це потрібні гроші. Про це повідомляє Покровське районне управління поліції.

Жінка, повіривши телефонному співбесіднику, переказала на вказаний їй рахунок 30 тисяч гривен. Згодом потерпіла з’ясувала, що її ошукали та звернулась до поліції.

Правоохоронці відкрили за фактом шахрайства кримінальне провадження у відповідності з ч.1 ст. 190 КК України, в рамках якого встановлюють особу зловмисника та його місцеперебування.

Правоохоронці знову застерігають громадян бути уважними і обачними, не довіряти телефонним співрозмовникам, як би ті не «ридали» у слухавку і не просили про негайну допомогу.

«В такому випадку варто зберігати спокій, і не кидатися негайно збирати гроші. Можна спокійно відповісти, що цю тему ви обговорите вдома, в сімейному колі, за присутності інших членів родини.  Або сказати, що інформацію потрібно уточнити, і перервавши розмову з цим абонентом, зателефонувати на мобільний іншим вашим родичам, хто може бути найближче чи кому ви більше довіряєте. Або відразу зателефонувати на лінію «102» і розповісти про телефонну розмову оператору – він вислухає вас і надасть необхідну пораду чи допомогу», - йдеться у повідомленні.