Публікації про ймовірне порушення виборчого законодавства в містах Бахмут і Покровськ було виявлено сьогодні, 24 жовтня, під час моніторингу соціальних мереж. За обома фактами відкрито кримінальні провадження. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області

У Бахмуті зареєстровано повідомлення про можливе надання винагороди за віддані голоси. Поліція проводить перевірку цієї інформації в рамках відкритого кримінального провадження.  Попередня правова кваліфікація – ч.4 ст.160 Кримінального кодексу України (підкуп виборців).

За це правопорушення передбачено позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

До поліції Покровська надійшло повідомлення від довіреної особи одного з кандидатів в депутати Покровської міської ради про те, що в соціальних мережах розповсюджується неправдиве відео стосовно вказаного кандидата та його партії.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.157 «Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача» Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють обставини  події.

Поліція Донеччини реагує на всі повідомлення про можливі порушення та закликає суб’єктів виборчого процесу діяти виключно в межах закону.