Жертвами аферистів стали дві жінки, які попались на відому аферу – «ваш родич у біді». Подробиці повідомляє сайт Покровського відділу поліції.

До чергової частини Селидівського відділення поліції звернулась 83-річна жителька Гірника, яка поскаржилась на те, що її ошукали.

Встановлено, що пенсіонерці подзвонив невідомий, назвався «співробітником поліції» й повідомив, що її донька вчинила правопорушення, за яке тепер може потрапити в тюрму. Чоловік запропонував свою допомогу у вирішенні цього питання й назвав ціну. Розгублена жінка зібрала всі свої заощадження й вирушила до банківського термінала та перерахувала 14 тисяч гривень на рахунок афериста.

Повернувшись додому, пенсіонерка зателефонувала своїй донці, щоб дізнатись чи відпустили її, саме тоді з’ясувалось, що родичка жодного порушення не вчиняла.

Майже аналогічну заяву прийняли мирноградські правоохоронці від місцевої мешканки, яка перерахувала незнайомцю п’ять тисяч гривень аби її син після нібито вчиненої ДТП не потрапив за ґрати.

Потерпіла розповіла поліцейським, що після почутої «новини» вона розгубилась і не здогадалась відразу зателефонувати на 102. Лише коли гроші вже були переведені на мобільний рахунок афериста, жінка вирушила додому до сина і дізналась, що все це була жорстока вигадка незнайомця.

За обома фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 3 років обмеження волі.

Поліцейські застерігають: якщо ваш співрозмовник заводить мову про родичів, які начебто перебувають в поліції чи потребують негайного лікування або оперативного втручання, і для їх порятунку необхідні значні суми грошей – знайте, що ви спілкуєтесь з шахраями. А тому обов’язково візьміть паузу в розмові та зателефонуйте рідним, з’ясуйте чи дійсно їм потрібна ваша допомога і яка саме. В жодному разі не піддавайтесь паніці та емоційному тиску з боку співрозмовника. Будьте пильними та не дайте себе ошукати.