За прогнозами українського гідрометеорологічного центру найближчими днями на всій території Донецької області збережуться  складні погодні умови: синоптики попереджають про опади у вигляді снігу та замети.

3 метою запобігання ускладнень у дорожньому русі та попередження скоєння дорожньо-транспортних пригод працівники поліції у черговий раз рекомендують водіям, аби ті звернули увагу на технічний стан своїх транспортних засобів.

При погіршенні погодних умов, під час керування транспортними засобами, будьте уважними та обережними, чітко дотримуйтеся Правил дорожнього руху, обирайте безпечну швидкість та дистанцію руху, а також уникайте різкого гальмування та маневрування транспортним засобом.

Ще раз зверніть увагу на ефективність роботи гальмівної системи, функціонування зовнішніх освітлювальних приладів, елементів очищення та обігріву вікон вашого автомобіля, а також потурбуйтеся про зимове взуття для своїх автівок.

Поліція дає кілька рекомендацій щодо управління автомобілем в умовах ожеледиці та снігового накату:

  • на слизькій дорозі не гальмуйте різко, це не тільки марно, але й небезпечно. Різке гальмування призводить до блокування коліс і збільшення гальмівного шляху, а найчастіше до втрати керованості. Проїжджаючи небезпечну ділянку, намагайтеся зберігати швидкість постійною, педаллю акселератора користуйтеся дуже обережно, плавно, м'яко. Не робіть різких рухів кермом.
  • при русі на мостах та естакадах будьте особливо уважні. Крижаний настил на цих ділянках дороги з'являється раніше, ніж всюди, а зникає пізніше. У цих зонах уникайте різких рухів кермом, газом, гальмами.
  • при русі на підйом, вибирайте таку передачу, щоб не доводилося переключатися до повного завершення підйому. Під час спуску не натискайте на педаль зчеплення, гальмуйте двигуном.
  • не забувайте про пішоходів. Люди, що переходять дорогу, можуть посковзнутися і впасти. Тому намагайтеся не налякати пішохода різкими звуковими і світловими сигналами. Наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижуйте швидкість до мінімуму.

Не нехтуйте власною безпекою та безпекою пасажирів. Уважно стежте за прогнозами синоптиків та дотримуйтесь Правил дорожнього руху!